Dupont ERA Makelaars B.V
Dupont ERA Makelaars B.V

Vrouwe Justitiahof 23
3032 BP ROTTERDAM

verkocht

Op een unieke locatie, gelegen in het monumentale gevangeniscomplex “De Noordsingel” in het Oude Noorden van Rotterdam, bieden wij u een sfeervolle en instapklare 2-laagse woning aan. Op de begane grond bevinden zich onder andere de ruime slaapkamer, luxe badkamer en toilet. Op de eerste verdieping bevindt zich het riante woon- en eetgedeelte met open keuken, waar u toegang heeft tot het woningbrede balkon. Tevens beschikt de woning over een groene voortuin en een berging.

Wanneer je via de poort het terrein betreed kom je terecht in een open en groen leefgebied waar je heerlijk kunt wonen, werken en ontspannen. Het complex is getransformeerd van gevangenis tot ‘Tuin van Noord’. Het terrein is omgevormd tot een omsloten stadstuin waar iedereen kan genieten van de ruimte, het groen en de stilte. De Tuin van Noord is een uniek project met behoud van alle cultuurhistorische waarde, er is hier een compleet nieuw stukje Rotterdam gecreëerd.

Historie
De Noordsingel is één van de oudste justitiële complexen van Nederland. Het bestaat uit twee gebouwen: de Strafgevangenis en het Gerechtsgebouw. De gevangenis is gebouwd volgens Amerikaans concept; cellenvleugels die centraal overzien worden vanuit het panopticum.

Rotterdam Architectuurprijs 2021:
De Tuin van Noord is tweede geworden in de Rotterdamse Architectuurprijs 2021.

De wijk
Het Oude Noorden staat bekend om veel gezellige cafés, koffiezaakjes en restaurants. Winkelstraten als Zwart Janstraat, Zwaanshals en Zaagmolenkade hebben genoeg aanbod voor je dagelijkse boodschappen. Er zijn meerdere pleinen waar regelmatig evenementen worden georganiseerd, zoals de Rotterdamse Oogst Markt op het Noordplein. Ook de Hofbogen, waar tientallen creatieve ondernemers zich hebben gevestigd, ligt in de nabije omgeving. Daarnaast is het stadscentrum op 5-10 minuten fietsen en bevindt het openbaar vervoer zoals de tram, station Rotterdam centraal en station Rotterdam Noord zich op loopafstand. Ook zijn de uitvalswegen gunstig gelegen.

Indeling

Begane grond
Voortuin. Entree, hal, meterkast, toegang tot de slaap- en badkamer en trap naar de eerste verdieping. Aan de voorzijde van de woning is de slaapkamer gelegen, welke tevens toegang biedt tot de luxe badkamer. De badkamer beschikt over een inloopdouche, wastafelmeubel en aansluiting voor de wasmachine. Separaat bevindt zich de toiletruimte.

Eerste verdieping
Op de eerste verdieping bevindt zich het riante woon- en eetgedeelte met open keuken, waar u toegang heeft tot het woning brede balkon. Wat een prachtige ruimte, het hoge plafond trekt gelijk de aandacht met als eye-cather de hoge boekenkast. De grote raampartijen en de twee dakramen zorgen voor veel lichtinval. Via zowel de woon- als de eetkamer heb je middels een schuifpui toegang tot het balkon. Zowel het balkon als de tuin is gelegen op het zuidwesten, waardoor je in de zomer 's avonds nog lang van de zon kunt genieten! Een heerlijke plek om buiten te zitten, tussen het groen en de stilte. De keuken is voorzien van onderkasten en diverse inbouwapparatuur: 4-zones inductiekookplaat, afzuigkap, oven, vaatwasser en een koel-vriescombinatie. Tevens ligt er op de eerste verdieping vloerverwarming.

Berging
De woning beschikt over een ruime berging op het verder gelegen terrein.

Afmetingen
Voor de afmetingen van de diverse vertrekken, verwijzen wij u naar de plattegronden

Bijzonderheden
- Bouwjaar 1882 – transformatie in 2019 en opgeleverd in 2020
- Energielabel A
- Gelegen op eigen grond
- Betreft beschermd stadsgezicht
- Maandelijkse bijdrage voor de VvE bedraagt € 64,- euro
- Eerste verdieping voorzien van vloerverwarming
- Voorzien van HR dubbele beglazing en hardhouten kozijnen
- Verwarming & warm water middels stadsverwarming
- Huur warmtewisselaar CW4, € 140,88 euro per jaar (warmteafleverset/tapwaterset) Dit contract dient te worden overgenomen door de koper.
- Meterkast met 8 groepen en aardlekschakelaar
- Woningborg certificaat beschikbaar; alle garanties gaan over op nieuwe eigenaar
- Oplevering februari 2024

Dupont behartigt de belangen van de verkopende partij. Neem uw eigen NVM aankoopmakelaar mee.

Deze informatie is door ons kantoor met de grootste zorg samengesteld aan de hand van de door de verkoper aan ons ter hand gestelde gegevens. Derhalve kunnen wij geen garanties verstrekken, noch kunnen wij op enigerlei wijze eventuele aansprakelijkheid voor deze gegevens aanvaarden. Alle verstrekte informatie moet uitsluitend gezien worden als een uitnodiging tot nader overleg dan wel tot het uitbrengen van een bod.

Na een bezichtiging krijgt u desgewenst toegang tot het Move dossier. Daarin treft u informatie aan over mogelijke extra clausules t.b.v. de koopovereenkomst.

Overdracht

Status
verkocht
Aanvaarding
in overleg

VvE checklist

Inschrijving KVK
Ja
Jaarlijkse vergadering
Ja
Periodieke bijdrage
Ja (64,00 per maand)
Reservefonds aanwezig
Ja
Onderhoudsplan
Nee
Opstalverzekering
Ja

Bouw

Soort woning
appartement
Soort appartement
maisonnette
Aantal woonlagen
2
Woonlaag
1
Kwaliteit
normaal
Bouwvorm
bestaande bouw
Bouwjaar
1882
Open portiek
nee
Huidige bestemming
woonruimte
Onderhoud binnen
goed
Onderhoud buiten
goed
Dak
plat dak
Bijzonderheden
beschermd stads- of dorpsgezicht
Keurmerken
SWK Garantiecertificaat
Voorzieningen
mechanische ventilatie, tv kabel en schuifpui
Isolatie
volledig geïsoleerd

Energie

Energielabel
A

Bergruimte

Parkeergelegenheid
betaald parkeren en parkeervergunningen
Schuur/berging
box

Indeling

Aantal kamers
2
Aantal slaapkamers
1

Buitenruimte

Ligging
in woonwijk
Tuin
achtertuin met een oppervlakte van 50 m² en is gelegen op het zuidwesten

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
79 m²
Buitenruimte oppervlakte
9 m²
Vrouwe Justitiahof 23, ROTTERDAM

Meer weten over Vrouwe Justitiahof 23 in ROTTERDAM?