Dupont ERA Makelaars B.V
Dupont ERA Makelaars B.V

Hoe koop ik een huis

Hoe koop ik een huis
Waar moet je eigenlijk rekening mee houden wanneer je een huis wilt kopen? Wij helpen je graag op weg aan de hand van 10 stappen vol met tips en tricks

Waar moet u allemaal rekening mee houden wanneer u een huis wilt kopen? Wij helpen u graag op weg aan de hand van 10 stappen.

Stap 1: de wens

U speelt met het idee om te verhuizen. Groter of juist goedkoper, groener of weer terug naar 'uw stadje' (Bijvoorbeeld Schiedam). Er zijn factoren die - grofweg - bepalen hoe uw droomwens eruit ziet. Van uw gezinssituatie tot de situatie over een jaar of vijf, uw bestedingsruimte en natuurlijk welke plaats (of wijk)

Stap 2: wat kan er

Voordat uw dromen met u aan de haal gaan, moet u zaken op een rij zetten. Ben je bijvoorbeeld zzp’er of heb je een vast contract? Heb je eigen vermogen of een bkr-registratie? Het maakt nogal uit. Net als huren of kopen bijvoorbeeld.Bij Dupont Makelaars in Schiedam kunnen we u hierbij uitvoerig adviseren. We hebben namelijk een Hypotheekshop!

Stap 3: zoeken (online)

De balans is opgemaakt en de spaarpotten zijn opengetrokken. Scherp nu uw zoekopdracht aan, zodat u niet verdwaalt in het aanbod. Liever tien passende huizen, dan honderden ongeschikte woningen.Gebruik hierbij de filterinstelling zoals op Funda. Verder adviseren wij ook om op Social Media te kijken. Daar verschijnt vaak nieuw aanbod als eerste.

Stap 4: een huis bezichtigen

U hebt genoeg tijd besteed op het web. Tijd voor de volgende stap: de fysieke bezichtiging van uw droomhuis. Op funda ziet het huis er pico bello uit. Hier zou u wel oud willen worden. Maar ga niet over één nacht ijs, geef uw ogen de kost, speur naar addertjes onder het gras en laat zien dat u uw huiswerk hebt gedaan.

Stap 5: hypotheekadvies

Tijdens de bezichtigingen wordt het ook tijd voor een serieuze hypotheekberekening. Wat kunt u nu werkelijk lenen, alleen of samen. Wat gebeurt er met bonussen, eigen geld Tijd voor paperassen en het onvermijdelijke peentjes zweten.

Stap 6: realitycheck

Inmiddels verliefd op een woning? Prachtig natuurlijk, maar verliefdheid gaat niet altijd gepaard met gezond verstand. Daarom is het slim uzelf af te vragen: is dit huis werkelijk de ware? Ben ik ergens blind geweest? Heb ik het financiële plaatje écht compleet? Kortom: heeft het huis alles in zich om de liefde ook in de praktijk waar te maken?

Stap 7: aankoopmakelaar

Nu het allemaal steeds serieuzer wordt, komt ook het besef: u wilt nu niet dat dit huis naar een ander gaat. Maar je wilt ook niet te veel betalen, of er later achter komen dat u een lek dak, een septic tank in de tuin of een astbestpijp over het hoofd hebt gezien. Misschien is het tijd voor de cavalerie. Bij stap 7 noemen we dat een aankoopmakelaar. Wij van Dupont Makelaars in Schiedam helpen u hierbij. Met name bij het voeren van de onderhandelingen. Wij zijn daar namelijk op getraind.

Stap 8: onderhandelen

Het is zover. De complete check-dubbelcheck is gedaan. En de verliefdheid, die is er nog steeds: dit huis moet de uw worden, en wel nu. Het grote onderhandelspel gaat beginnen. Een vak apart, zo blijkt. We zetten de regels & codes, de tips & tricks en de do’s & dont’s voor u op een rij.

Stap 9: afronden

Dat klinkt lekker ‘klaar’, afronden. Maar je gaat nog door een achtbaan, let maar op. Met (voorbehoud) financiering, de notaris, allerlei verzekeringen en bijvoorbeeld het opzeggen of verkopen van uw huidige huis. Gelukkig is er een lijstje dat u wel eenvoudig af kunt ronden. 

Stap 10: champagne

Oh Yeah! Uw droomhuis is van u. Helemaal van u, en van uw partner misschien, en een beetje van de bank. Hoe dan ook: vier het feest, vier het leven. Drink champagne, of is dat alleen voor bij de notaris? En is het done om een schilderfeest te geven om alle slaapkamers goedkoop te witten?

Meer weten? Neem dan contact met ons op.

 

Bron: Funda.nl

 

 

Maak een afspraak